Jarenlang heb ik bij dezelfde organisatie gewerkt. Elke ochtend even 20 minuten in de auto richting kantoor en ‘s middag weer naar huis. Dat voelde veilig en lekker vertrouwd. Maar, na al die jaren begon ik te denken, “is het niet eens tijd voor wat anders? is dit echt wat ik de rest van mijn leven wil blijven doen?” Die vraag kwam steeds vaker naar boven en uiteindelijk was het antwoord ‘Nee!

Een nieuwe uitdaging zoeken

Oké mooi, maar wat moet ik dan gaan doen? Ik wil graag met AFAS blijven werken, maar wat zijn mijn opties dan? Intern functioneel beheer? Consultancy? En hoe zit het dan met het reizen van en naar mijn werk? De meeste consultancy bedrijven bevinden zich in het midden van het land, hebben natuurlijk klanten in alle uithoeken, maar vaak weinig in het noorden van Friesland. Uit Friesland vertrekken is voor mij als geboren en getogen Fries eigenlijk geen optie, ook omdat we net zijn verhuisd.

En dan ineens, op een moment dat ik het niet verwacht, komt er iets op mijn pad: Fides Solutions B.V. Hmm.. oké maar waar zit Fides eigenlijk? In Houten, in het midden van het land dus. Maar Fides werkt vanuit huis en blijft dit doen, ook als Corona achter ons ligt. Nou, dat maakt het dan ineens toch interessant! Thuiswerken geeft ruimte en extra flexibiliteit met de kinderen.

En nu dan, ben ik hier echt klaar voor? Eerst overleggen met het thuisfront, want dit is natuurlijk een beslissing die niet alleen mij raakt. “Ga in elk geval het gesprek aan. Misschien vind je het wel helemaal niks, misschien ben je razend enthousiast, maar je hoeft pas na het gesprek te beslissen.” Goed advies.

Ik besloot ervoor te gaan

Dus het gesprek aangegaan en wat blijkt, ik ben enthousiast! Bij Fides zijn ze gelukkig ook enthousiast, dus we gaan ervoor. Ik ga als Consultant aan de slag, een hele nieuwe uitdaging. Natuurlijk moeten er dan nog wat zaken geregeld en afgesproken worden, en zit ik met een opzegtermijn bij mijn huidige werkgever, maar dat komt helemaal goed.

Tegen de tijd dat ik eindelijk ga beginnen, heb ik mijn thuiskantoor grotendeels ingericht inclusief de laptop, bureaustoel en beeldschermen die ik van Fides ontvangen heb. Wat kwam ik vervolgens in een warm bad terecht:

Vanaf de eerste dag kreeg ik van alle kanten hulp, voelde ik waardering voor mijn inzet en werd uitgebreid de tijd genomen om me in te werken en voor te bereiden op mijn eerste klanten.

Wat ben ik blij met mijn keuze!

Inmiddels heb ik als Consultant al het nodige klantcontact achter de rug. Het leukste is de diversiteit aan organisaties waar ik mee te maken heb. Elke organisatie is anders, heeft andere uitdagingen en maakt van andere onderdelen van AFAS gebruik. Sommige organisaties hebben geen enkele koppelingen tussen AFAS en andere systemen, terwijl anderen er tien en soms wel meer gebruiken. Zo is elke dag weer met wat anders dan de vorige!

Ik ben uiteindelijk heel blij dat ik de stap heb gezet om voor een nieuw avontuur te kiezen. De diversiteit, afwisseling, de geweldige collega’s en het thuiswerken. Voor mij is bij Fides nu alles op zijn plaats gevallen!

 

Tineke Boonstra - Consultant bij Fides

Tineke Boonstra – Consultant bij Fides