Bijna op de dag af een jaar geleden maakten we bekend dat Fides Solutions onder de vlag van Yenlo verder zou gaan. Hoog tijd om ‘s even terug te kijken naar wat we het afgelopen jaar hebben weten te bereiken en hoe we er nu voor staan met Fides.

Mijn eigen verhaal bij Fides Solutions begon in april 2020. Middenin in de eerste, strenge lockdown mocht  ik als de nieuwe Directeur Consultancy gaan proberen om via beeldschermen een band op te bouwen met mijn collega’s. Tough job! Maar er was simpelweg geen alternatief, dus we maakten er het beste van. En met het migratieseizoen voor de deur was het ook zaak om snel aan te haken! Dat betekende ook dat ik snel AFAS moest leren kennen, zowel de software als het bedrijf en de mensen waar wij mee samenwerken. Als gecertificeerd AFAS Partner trekken wij in aanbestedingstrajecten van zorginstellingen, onderwijsorganisaties en overheidsinstanties vaak samen op. Vanuit mijn eigen achtergrond heb ik echter nooit met AFAS te maken gehad, ik kende het bedrijf niet. Niet eens van gehoord moest ik bekennen. Ondanks dat ze daar in Leusden toch aardig hun best doen met al die marketingpower. En ik moet zeggen, hele leuke gasten, buitengewoon kundig, kennen de materie en zijn betrouwbaar en accuraat. Bijna net zo leuk als mijn eigen collega’s!

Grote broer

Fast forward richting het einde van 2020! In september maken we bekend dat we 100% dochter van Yenlo worden. Voor mij betekent dit dat ik per einde van het jaar de functie van CEO zal gaan bekleden. Super tof! Met een ‘grote broer’ aan onze zijde, krijgen we opeens zoveel meer slagkracht en zijn er veel meer mogelijkheden om ook als organisatie te groeien en een professionaliseringsslag te maken. Zeg maar gerust slagen!

We zijn altijd al erg sterk geweest in de datamigratie naar de software van AFAS voor klanten in de zorg, het onderwijs en de overheid en daarnaast ontwikkelden we zelf ook de nodige koppelingen om systemen te integreren. Met het Yenlo platform Connext Go! tot onze beschikking kunnen we onze Integratie Service veel sneller en kwalitatief beter doorontwikkelen. Dus niet alleen maar de ‘directe lijntjes’ leggen, maar slimme koppelingen waarmee we klanten echt verder kunnen helpen. Want hoewel het datamigratie proces een noodzakelijk en complex onderdeel is van de implementatie van AFAS, wordt het voor een klant pas echt interessant wanneer we systemen met elkaar integreren en cruciale data uit verschillende systemen ontsluiten en bij elkaar brengen. 

Een ander voordeel van een grote broer hebben is dat die de zaken vaak al wat beter georganiseerd heeft. Zo maken we dankbaar gebruik van de HR, Marketing en Finance kennis en tooling die aanwezig is. Onze hagelnieuwe website zou er zonder de hulp en ondersteuning vanuit Yenlo waarschijnlijk nooit gekomen zijn! 

Eigen cultuur en identiteit

Naast alle dingen die we samen doen, is het wel heel fijn dat we nog gewoon onszelf zijn. Dat we zelfstandig kunnen opereren en onze eigen cultuur en identiteit behouden. Want de kracht van ons bedrijf zit ‘m vooral in de mensen. Wij hebben en vinden het echt heel erg leuk samen, zijn oprecht dol op elkaar en kunnen soms ook heerlijk uit de bocht vliegen. We doen heel veel toffe dingen en dat zie je terug in het plezier waarmee mensen werken. Als Yenlo de grote broer is, dan is Fides het eigenwijze, funky zusje.

Buiten alle gekheid zijn we natuurlijk ook een serieus bedrijf met serieuze ambities. We willen de komende jaren stevig doorgroeien. Het vinden van de juiste mensen is wat dat betreft misschien nog wel de grootste uitdaging. De vraag naar medewerkers die wij zoeken is groot, terwijl het aanbod beperkt is. Dat betekent dat we ook daar creatief mee om moeten en gaan: als we de unicorns niet kunnen vinden, leiden we ze zelf op. Mensen met  affiniteit voor techniek, die data leuk vinden, die willen investeren in hun eigen ontwikkeling en ook nog een klein beetje gek zijn, die kunnen altijd aankloppen en ik ga graag met ze in gesprek! (Nee, maar echt hé, laat hier je gegevens achter, als jij serieus bent, dan ben ik dat ook!)

Blij

Een jaar onder de vlag van Yenlo is een buitengewoon positieve impuls voor Fides geweest. We doen meer migraties dan ooit, hebben een eigen Expertcentrum uit de grond gestampt en kunnen meer dan 120 koppelingen aanbieden tussen AFAS en andere systemen. Het ontwikkelen van integraties zal de komende jaren een steeds belangrijker onderdeel van onze dienstverlening worden en de katalysator zijn voor onze toekomstige groei. De samenwerking met onze stakeholders is buitengewoon prettig, medewerkers zijn blij, klanten zijn blij. 

De CEO is blij! :)

Dini Klaassen CEO Fides Solutions

Dini Klaassen CEO Fides Solutions